اشتباهات رایج در نگهداری سمعک که باعث خرابی زودرس می‌شوند

اشتباهات رایج در نگهداری سمعک که باعث خرابی زودرس می‌شوند

اشتباهات رایج در نگهداری سمعک که باعث خرابی زودرس می‌شوند

Blog Article

در این بلاگ راه های افزایش طول عمر سمعک با راهنمای جامع در خصوص نگهداری سمعک را مطالعه خواهید کرد تا از اشتباهات رایج در نگهداری سمعک که باعث خرابی زودرس می‌شوند جلوگیری کنید. سمعک‌ها دستگاه‌های حساسی هستند که برای حفظ عملکرد صحیح خود نیاز به مراقبت و نظافت مداوم سمعک دارند و اطلاعات صحیح در مورد نگهداری و نظافت سمعک برای همه کاربران سمعک و آشنایان آن ها بسیار مهم است. چرا که عدم توجه به این موارد می‌تواند باعث کاهش کیفیت صدا، آسیب به دستگاه و حتی نیاز به تعمیرات پرهزینه شود.


دلیل اهمیت نگهداری سمعک برای افراد کم شنوا


سمعک ها برای بهبود شنوایی مورد استفاده قرار میگیرند و در تماس مستقیم با گوش هستند. به دلیل این تماس با گوش و محیط های مختلف نیز در معرض آلودگی‌هایی مانند جرم گوش، گرد و غبار، رطوبت و تعریق قرار دارند که این موارد بیان شده می تواند عوارض مختلفی را به دنبال خود همراه داشته باشند، یعنی ممکن است سمعک به جای بهبود شنوایی به مسدودتر شدن لوله انتقال صدا در گوش منتهی شود که با رعایت نظافت سمعک می توان از آن جلوگیری کرد.


از جمله عوارضی که با رعایت نکردن نظافت در نگهداری سمعک تجربه خواهید کرد عبارتند از:




  • مسدود شدن دریچه های صدا در گوش و افرایش عفونت گوش

  • کاهش کیفیت صدای دریافتی از سمعک

  • کاهش عمر مفید سمعک


اگر شما نیز خواستار افزایش طول عمر سمعک هستید، نظافت را در نگهداری سمعک رعایت کرده و راه های جلوگیری از خرابی سمعک را از یک متخصص شنوایی سنجی و یا مرکزی که خرید سمعک خود را از آن انجام داده اید، پرسیده و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.



ابزارهای مورد نیاز برای نگهداری اصولی سمعک


حال که اهمیت نگهداری سمعک و نقش آن در بهبود شنوایی را می دانید، نوبت به شناخت ابزارهای مورد نیاز رسیده است تا به بهترین شکل نظافت را انجام داده و از مزایای آن برای بهبود شنوایی بهره مند شوید. ابزارهایی که برای این مراحل نیاز دارید عبارتند از:


فرچه یا برس مخصوص: این ابزار برای تمیز کردن دریچه‌های صدا و میکروفون در انواع سمعک ها مورد استفاده قرار میگیرد.


پارچه نرم و در عین حال خشک: این مورد را برای پاک کردن سطح سمعک، مخصوصا سمعک های پشت گوش که نسبتا بزرگتر هستند، استفاده می کنید.


مواد ضدعفونی کننده مخصوص سمعک: برخی اسپری هایی جهت تمیز کردن سمعک وجود دارند که برای ضدعفونی کردن بخش‌های غیرالکترونیکی سمعک عالی هستند.


پوآر هوا: از ابزار را در نظافت سمعک جهت پاکسازی جرم و ذرات از قسمت‌های حساس سمعک می توانید مشاهده کنید.


استفاده از جعبه خشک کننده سمعک: هر شب قبل از خواب توصیه ما بر این است که از یک جعبه خشک کننده سمعک جهت حذف رطوبت از دستگاه و همچنین جلوگیری از خرابی سمعک استفاده کنید.



5 مرحله مهم در نگهداری سمعک


تنها استفاده از ابزارهای بیان شده برای انجام نظافت سمعک در نگهداری اصولی کافی نیست و دانش کافی نیز در مورد مراحل نگهداری سمعک مورد نیاز است. به صورت کلی پنج مرحله وجود دارد که عبارتند از:




  1. در ابتدا قبل از شروع نظافت در سمعک، سمعک را خاموش کرده و باتری را خارج کنید. با این کار از اسیب به بخش های الکترونیکی سمعک جلوگیری می شود.

  2. پاک کردن جرم گوش فراموش نشود، با استفاده از برس مخصوص، دریچه خروج صدا و میکروفون را به آرامی از روی سمعک تمیز کنید. در این مرحله می توانید از پوآر هوا برای پاکسازی ذرات ریز داخل دریچه‌ها استفاده کنید.

  3. تمیز کردن قالب سمعک در مدل های وجود دارد نیز بسیار مهم است. در ابتدا قالب سمعک را از دستگاه جدا کرده و با آب گرم و صابون ملایم شستشو دهید و اجازه دهید قالب به طور کامل خشک شود و سپس آن را به سمعک متصل کنید.

  4. بعد از این مراحل، به تمیز کردن سطح سمعک می رسیم. با پارچه نرم و خشک، سطح سمعک را به آرامی پاک کنید و از مواد ضدعفونی‌کننده مخصوص برای از بین بردن باکتری‌ها و ویروس‌ها غافل نشوید.

  5. مرحله آخر در مورد حذف رطوبت سمعک می باشد که در این مرحله برای جلوگیری از آسیب ناشی از رطوبت، سمعک را در جعبه خشک‌کننده قرار دهید، اگر جعبه خشک‌کننده ندارید هم از کیسه‌های ژل سیلیکا استفاده کنید.



نکات مهم در نگهداری سمعک


برای نظافت سمعک نکات مهمی وجود دارد که بهتر است با رعایت آن ها از خرابی زود هنگام سمعک جلوگیری کنید. از مهم ترین نکات ها در نگهداری  سمعک می توان به عدم استفاده از آب یا موارد شیمیایی غیر مجاز اشاره کرد. هرگز سمعک را با آب یا مواد شوینده غیرمخصوص تمیز نکنید؛ زیرا ممکن است باعث خرابی دستگاه شود. نکته دوم در مورد چک کردن وضعیت دریجه های سمعک می باشد که نباید فراموش کنید. توصیه می شود به طور منظم دریچه‌ها را بررسی کنید تا از انسداد آن جلوگیری شود.


مورد بعدی در خصوص تعویض فیلتر های سمعک می باشد. اگر سمعک شما دارای فیلتر است، به موقع آن را تعویض کنید تا کیفیت صدا حفظ شود. در مرحله آخر نیز مشاوره با متخصص شنوایی سنجی در تهران یا در هر مکان دیگری می باشد تا اگر متوجه آلودگی‌های سخت یا مشکلات فنی شدید، حتماً با متخصص شنوایی‌شناسی مشورت کنید.



بهترین زمان برای نظافت سمعک


زمان خاصی برای نظافت سمعک در نظر گرفته نشده است زیرا در هر زمان که نیاز به نظافت باشد، باید آن را انجام دهید تا از خرابی سمعک جلوگیری کنید. اگر به صورت روزانه به فکر نظافت در سمعک هستید، پس از استفاده، سمعک را با پارچه خشک و نرم پاک کنید و سپس نظافت آن را انجام دهید. اگر هفتگی می توانید زمان برای نظافت سمعک خود جدا کنید، بخش‌های قابل جدا شدن سمعک را به طور کامل تمیز کنید تا به هفته دیگر در انتقال صدا مشکلی نداشته باشد.


در صورت انجام نظافت به صورت ماهانه، می توانید سمعک را برای بررسی و نگهداری به کلینیک معتبر ببرید و از نظافت قطعی آن مطمئن باشید. به صورت کلی بهترین زمان برای نظافت انواع سمعک باید مرتب و منظم باشد.



افزایش عمر سمعک با رعایت اصول نگهداری سمعک


سمعک‌های تمیز و به‌خوبی نگهداری شده، معمولاً عمر مفید بیشتری دارند. آلودگی‌ها و رطوبت می‌توانند قطعات داخلی دستگاه را به مرور زمان خراب کنند. بنابراین، رعایت نظافت و نگهداری صحیح، از تعمیرات پرهزینه جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود دستگاه شما سال‌ها به درستی کار کند. در نتیجه تنها راه افزایش عمر سمعک با رعایت نظافت در نگهداری سمعک بر اساس نکات گفته شده در این بلاگ می باشد. همچنین در حین انجتم نظافت سمعک از انجام اشتباهات رایجی مثل عدم خاموش کردن دستگاه، استفاده از وسایل غیر مناسب و عدم توجه به بخش های حساس و اصلی سمعک جلوگیری کنید.



خلاصه کلام


نظافت منظم در نگهداری سمعک یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توانید برای حفظ عملکرد بهینه و افزایش عمر دستگاه انجام دهید. با استفاده از ابزارهای مناسب و رعایت نکات گفته شده، می‌توانید از مشکلات فنی و بهداشتی جلوگیری کنید. همچنین، اگر مطمئن نیستید که چطور سمعک خود را تمیز کنید، بهتر است از متخصصین در کلینیک‌های شنوایی‌شناسی مثل کلینیک شنوایی سنجی تهران سمعک کمک بگیرید.

Report this page